måndag 5 januari 2009

Konventikel med Per Harling

Påskvänner!

Jo, jag glömde berätta att jag var på "konventikel" med EFS-gruppen igår. Den här gången var vi hos en dam som har den mest fantastiska utsikt över Bollnäs och Ljusnan - men så bor hon också på femte våningen!

Den här gången läste vi inte ur Bo Branders postilla, utan ur Per Harlings "Våra älskade psalmer" - om Hallqvist/Hovlands "Måne och sol" och om Harlings egen sång "Dansa med änglarna". De märkliga tillkomsthistorierna väckte många tankar och reflektioner kring Guds tid ("vid den tiden" hos Lukas, "allt har sin tid" hos Predikaren och "min stund är ännu inte kommen" hos Johannes). Och vi avslutade med att be och sjunga "Jesus från Nasaret" och "Gud, för dig är allting klart."

Vi samtalade också om allt möjligt vid fikabordet, alltifrån den akuta och svårlösta situationen i Gasa till frågan om ny kyrkoherde här i Bollnäs (utses i dagarna) och ny missionsföreståndare i EFS (också mycket nära ett avgörande). Distriktskonferensen för EFS Mittsverige i Edsbyn 24-26 april och sjukshuskyrkans ekonomiska läge dryftades också. Böneämnen, böneämnen.

Tid är nåd. I alltets mitt
Jesus står. Allt hans är ditt.
Tid är nåd, så länge än
hjärtat nås av kallelsen.

Inga kommentarer: