torsdag 24 november 2022

Daniel Bäckström

(Från öppna Fb-forumet "Efs profil och framtid"): 

Är det kanske så att "homofoben" Bäckström (vid Gud, det är han inte!) oavsiktligt vållat Efs irreparabel publicitetsskada genom att alls ställa upp i ledarvalet för ett parti som just försökte se till att hans egen missionsföreståndare skulle kunna avkragas pga att hon inte viger två karlar till ett kristet äktenskap? 
Enda "lösningen" på den dåliga publiciteten - om Expressen och Centerpartiet och Rfsl och Socialdemokraterna ska bli nöjda med Efs - är ju att Efs och Kerstin (liksom Daniel?) genast gör avbön och rekommenderar alla rörelsens präster och vigselförrättande medlemmar att göra som ALLA biskopar nu uppmanar till och "med glädje" viga folk (även heterosexuella, alltså!) till s k könsneutrala äktenskap som gäller två vuxna personer i största allmänhet (där Jesus ord om äktenskapet inte längre är obligatorisk läsning för nån). Och på konfirmandläger o dyl betona att Gud verkligen INTE skapat man och kvinna särskilt underbart (som det fortfarande står i en del psalmböcker tryckta före nya handboken med den könsneutrala vigselordningen 2018) och att Jesus som var så inkluderande verkligen inte kan ha menat någit sådant. 
Detta bör naturligtvis även meddelas Mekane Yesus-kyrkan, när vi nu tydligen inte diskuterade frågan på medarbetardagarna i Addis Abeba för några år sen. 
Den största skandalen av alla är naturligtvis att Centerpartiet som parti fortfarande sitter i kyrkomötet och där ska bestämma vad ett kristet äktenskap är (polygamiidéerna i början av Lööfs partiledarskap hann väl dock aldrig till kyrkomötet?) och vilka som ska få vara präster. (Partiet kunde väl nöja sej med att få bestämma vilka som ska leda partiet?) Det är ju för galet men har aldrig blivit föremål för något "avslöjande" i Expressen - det ofoget är liksom så gammalt och invant. 
 

Inga kommentarer: