onsdag 9 december 2020

Livets söndag på Luciadagen

Påskvänner!

Blir det lite klent med firandet av Livets söndag nu på söndag? Inte bara pga coronaepidemin utan även vad beträffar färdiginspelade gudstjänster och klipp? Kommer det känsliga ämnet att vidröras ens när vi firar honom som sattes i fängelse och miste huvudet - inte egentligen för sin Jesus-förkunnelse utan för att han vidrörde så känsliga och "privata" ämnen?

Hade iofs helst sett att Livets söndag firats Fjärde söndagen advent istället. Men Johannes Döparens bättringsrop (och i år Lucias bekännarmod) är heller ingen dålig anknytning. Läs vad 19 undertecknare från olika samfund skriver idag

Men är inte representationen ovanligt svag? - Olof Edsinger och Stefan Gustavsson från Efs brukar ju ibland ses som lite aparta i vår rörelse. Upplevelsen bekräftas av det Stefan Swärd (som doktorerat på abortfrågan) skriver på sin blogg idag: "Vilka som inte skriver under är nästan den mest intressanta frågan."

Tyvärr har inget av det jag skrev denna tid i fjol mist sin aktualitet. Inte det jag skrev som replik till Alf Svensson härförleden heller (insänt till Dagen).

Inga kommentarer: