tisdag 4 september 2018

Kristdemokrater i Budis?

Påskvänner!

Debatten på Facebook om Kristdemokraternas reklambroschyr som skickades ut med senaste Budbäraren visar med all tydlighet hur absurd de politiska partiernas engagemang i kyrkovalet är. Ska politiska partier bara få annonsera i Budis inför kyrkovalen? Och varför just då i så fall, när det ur alla principiella synpunkter är så extremt olämpligt att politiska partier är med och styr kyrkor och församlingar (eller att kyrkor och församlingar är med och styr politiska partier?

Det här påminner ju om hur de politiska partiernas närvaro saboterar själva kyrkovalen - det går ju inte att sätta upp S, C och SD-affischer i våra församlingshem eller kyrkofoajéer, och därför får INGEN grupp, inte ens de opolitiska, informera om sina kandidater och visioner i våra kyrkor och församlingshem! Det här ofoget måste få ett SLUT! De politiska partierna måste UT! Före kyrkovalet 2021! 

Och eftersom detta - under över alla under! - inte blev någon fråga i valrörelsen 2018 (heller!) måste kristna (Efs-are och andra) och ateister som ogillar ofoget nu i massor gå med i de politiska partierna och se till att de - och deras tilltänkta samarbetspartners - i sina förhandlingar om makten kommer överens om att lämna Svenska kyrkan och alla andra kyrkor och ideella organisationer i fred, d v s åtminstone låta bli att sätta sej i deras beslutande organ!

Så här såg det ut i Budbäraren inför valet 1991 (tack till Per-Erik Lund som hittade bilden!). Tydligen var det Socialdemokraterna som höll sej framme den gången, så att det är KD nu är kanske rätt okej?:

Fråga 72: Varför kallar sig Herren vår Gud för en nitälskande Gud?

1 kommentar:

SigridL sa...

Jag är med! Köper röda strumpor redan i morgon! Dra fram barrikaderna, jag klättrar upp!!