onsdag 19 januari 2022

Landet som glömde Gud (inte Landet Gud glömde)

Påskvänner! 

Vad i hela friden är nu detta?
Hade gärna hört n´Georg replikera på doktoranden Per Ewert här. Är hälften sant är det ju skandal. Medryckande är det i varje fall, särskilt avsnitten om Kenta och Bajen. Är det någon som har några synpunkter? Dela gärna med er av dem i så fall! Är karln ute och cyklar? Finns det fakta- och citatfel? Har han utelämnat viktig information om kyrkans och partiets utveckling? Vad betyder det här för Efs idag och vad är Efs roll i detta?

ETT NÄRMAST CHOCKARTAT CITAT FÖR OSS HÄLSINGAR, DÄR HASSELA SKOLA FORTFARANDE HETER ARTHUR ENGBERG-SKOLAN:
"[Med] statskyrkans bibehållande ges för staten en möjlighet att i stor stil främja en radikal teologis seger även i folkförkunnelsen. Med andra ord: man betraktar statskyrkan som ett användbart och möjligt instrument för en upplyst statsmakt att systematiskt genomsyra hela nationen med ett vetenskapligt betraktelsesätt i religiösa ting och dymedelst låta statskyrkoinstitutionen själv - som en god vän en gång sade till mig - träda i avkristningens tjänst." 
(Blivande ecklesiastikministern Arthur Engberg, cit efter Per Ewert i Youtube-föredraget "Landet som glömde Gud", min fetstil).

Inga kommentarer: