tisdag 20 oktober 2020

Pannkaks-, palt- och kolbullekyrkan

Påskvänner!

I lördags kväll hade vi Pannkakskyrkan här i Iggesund. Det var väldigt roligt. Fast blåsigt från 22-tiden ungefär, då torget rensades från ungdomar. Vi var ändå kvar till 23-tiden och serverade kolbullar till ett gäng som kom med EPA-traktor. Kolbullar? Jo, pannkaksgräddandet övergick alltmer till kolbullegräddande, med tillstånd från miljökontoret.
Många bra samtal blev det - en kille hängde hos oss halva kvällen. Många passerade bara för att få en pannkaka till - men vi kunde prata konfirmation, och om Jesus och hans lärjungar som ofta var fiskare (med en fiskeintresserad). Vi försökte kort sagt vara människofiskare, och när tältet kommer blir vi lite mer "kyrka" också till det yttre. En stol eller fåtölj med "gratis förbön" och en plats för ljuständning ska vi också försöka få till inför nästa gång som blir Alla helgons dag.
Paltkyrka har de visst i Piteå (så lämpligt, kolla gärna bygget av Tallhedskyrkan) och jag funderar på om man skulle köra det utanför Efs Njutånger på fredagar ifall barnkören inte drar igång snart. Vad tror ni? Palt är lätt att varmhålla och kokar inte sönder på slutet (snarare i början). Eller borde det vara kolbullar här i Hälsingland (se ovan)? Kör man insamling till SeBeGe törs man ju ta betalt för palten/kolbullarna utan att verka sniken. Och så kan man samtidigt dela ut info om Efs - och små blå gideonitbiblar m m.













Ett böneämne oavsett. God bless!

Inga kommentarer: