fredag 1 augusti 2008

Regnbågsrörelsernas vecka

Påskvänner!

Så har vi gått in i augusti. Ännu någon dag består högsommarvärmen här i Bollnäs, men till helgen kommer nordliga vindar farande (de nådde bror i Kiruna redan igår).

Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite lustigt att två så olika och varandra ogillande regnbågsrörelser som HBTQI-rörelsen och Livets Ord har sin stora festival samma sommarvecka. Dessutom har båda festivalerna Europabeteckning.

Några Livets Ord-flaggor lär dock inte Uppsala kommuns bussar köra omkring med - de har faktiskt nobbat även RFSL-flaggorna - men även om LO:s syn på homosexualitet och en del annat absolut kan och bör diskuteras står de faktiskt lika mycket som RFSL (vars syn på promiskuitet absolut kan och bör diskuteras) för alla människors lika värde. Ulf Ekman skrev en ledarartikel i LO-tidningen (nej inte det LO ;o) Magazinet med rubriken "Stoppa våldet mot homosexuella". Det hade inte varit ur vägen med fler ledarartiklar i Världen idag och Dagen - eller EFS:s Missionstidning Budbäraren - på det temat.

Som pastor Matthew Barnett (eller var det Carl-Henric Jaktlund) på Europafestivalen säger: När man ser Jesus kors, måste man även se dem vid hans sida.

Men gör vi det? Bl.a. apropå den andra festivalen...

[OBS för övertydlighetens skull (och man kan inte vara nog tydlig i dessa känsliga frågor): vi är ALLA som rövarna vid Jesus sida och erbjuds räddning av bara nåd. Poängen var inte att peka ut vissa som mer rövare än andra, poängen var att den som i andakt betraktar Jesus kors också får (eller bör få) de övriga korsen i vår värld i blickfånget. "Mina älskade, om Gud har älskat oss så, då är också vi skyldiga att älska varandra" (1 Joh. 4:11) Tillagt 1/8 2008].

Med Noa räddad ur sin ark
från stormigt hav till vårlig mark,
med Moses, lyft ur floden opp,
vi firar fest med nyfött hopp.

Inga kommentarer: