lördag 16 augusti 2008

Prata inte bort er glada idé nu, Prisma Teknik

Påskvänner!

När jag för några år sedan hörde missionsföreståndare Anders Sjöberg tala i Söderhamns kyrka (Ulrika Eleonora) om träden på Jesu väg till korset (mycket bra!), nämnde han i predikans avslutning något mystiskt om symbolerna på trycklådan man använder för att få grön gubbe. Det var nåt som skulle betyda Jesus, och jag trodde nästan att Anders fått snurren i sin smittande entusiasm. Var hade han fått det där ifrån?

Nu visar det sej att tillverkaren Prisma Teknik i Tibro faktiskt påstår sej vittna om Jesus genom sina fantastiska lådor vid våra övergångsställen. Offentligt, i Dagen, hävdar man att handen som pekar på cirkeln är Jesus, han som är enda vägen till Gud.

Men för det första: nuförtiden behöver man inte trycka på den cirkel handen pekar på eller på handen själv, utan nu kan man trycka lite varsomhelst på lådan. Så var det med den "enda vägen".

Och för det andra: OM man nu har en så här smart idé om smygevangelisation ska man väl inte babbla så vitt och brett om den? Snart kommer det ju någon "humanist" och kräver att stat och kommun ska sluta handla av Prisma Teknik. Eller att alla dom här lådorna ska bytas ut (fast det är kanske svårare?). Eller att handsymbolen ska täckas över (ungefär som i muslimska länder enligt Prisma Teknik).

Så: kul idé och framför allt kul uttolkning, värd att sprida "underground". Men prata inte bort det här nu, Prisma Teknik och Dagen!

Du som är vägen, sanningen och livet,
eviga ljus, till salighet oss givet,
Kristus, låt ordet, i vårt hjärta skrivet,
helt oss förnya.

Inga kommentarer: