fredag 1 augusti 2008

Scouternas vecka - Patrullriks i Mjösjöliden pågår

Påskvänner!

Denna vecka är EFS-scouternas vecka! Jag har påmint om den förut, men mitt i allt grubbel över hur man som EFS-are och s.k. lutheran ska förhålla sej till olika typer av regnbågsrörelser och -festivaler är det ju en lisa för själen att få göra en virtuell utflykt till Patrullriks i norrbottniska Mjösjöliden. Jag tror inte att det förekommer några svårartade konflikter inom EFS om värdet av detta arrangemang. Och det är ju skönt bara det! (Därmed inte sagt att alla bra arrangemang måste vara okontroversiella).

Mina tre barn är snart i scoutåldern (nyingålder åtminstone) och både de och jag ser fram emot många roliga hajker. Det blir lätt för mycket innesittande både för barn och vuxna, och vi behöver verkligen hjälpa varandra att ta oss ut. Både "i denna ljuva sommartid" och mer utrustningskrävande årstider. T.ex. utomhussöndagsskolan i Furubergskyrkan i Munksund (samarbetskyrka EFS/Pite lands) tycker jag är ett stort föredöme i det avseendet.

Den här veckan är det Mjösjöliden som gäller för EFS-scouter, alltså. Trots svåra tågförseningar kom alla scouter fram till slut och en härlig vecka i sol och värme kunde ta sin början (lite svalare nu mot slutet). Missa inte den härliga kortfilmen Nu drar vi igång - tonår på Mjösjöliden 2008 med den skenbara bryggkollapsen. Eller den sköna lägertidningen Sulan!

Herre, din Son var en timmerman,
välsigna alla som bygger!
Vinden blåste och solen brann.
Yxan låg i hans breda hand.
Bördor bar han på ryggen.
Bördor bar han på ryggen.

Jesus var med i ett arbetslag
av galileiska bröder,
slet och sjöng och tog hårda tag.
Gud, välsigna vår arbetsdag
och det dagliga brödet,
och det dagliga brödet.

2 kommentarer:

Bengt sa...

Vad är det här för sång? Låter inte som en psalm. Vem har skrivit? Var finns melodin att hitta?

Jag skulle uppskatta om du alltid kunde ha källhänvisning på dina sångval.

--Bengt

Andreas H sa...

Hej Bengt! Ja, det kanske vore bra med källhänvisningar. Men tyvärr blir det kanske för tidsödande i det vardagliga bloggandet att alltid leta reda på var sångerna står. Jag tar oftast en strof ur minnet och försöker att hålla mej inom citaträtten (inte citera hela sånger) även om just den här biten kanske blev lite för lång.

Finns inte K-G Hildebrands "Herre, din Son var en timmerman" i din psalmbok, Bengt? Den kom i alla fall med i "Psalmer i 90-talet" och jag trodde att den var med även i kyrkans och EFS:s nya psalmbokstillägg från 2003. (Fride Gustavsson gjorde den fina melodin om jag minns rätt).