onsdag 30 juli 2008

Ingen åsikt är så klok att inte någon idiot delar den

Påskvänner!

"Med sådana vänner behöver man inga fiender" säger man ibland om oönskat stöd. När nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson rekommenderar Missionsprovinsens gudstjänster framför vanliga Svenska kyrkan-gudstjänster eller när nationaldemokraternas hemsida länkar till Missionsprovinsen och Bevara äktenskapet, så är det naturligtvis ett PR-problem för berörda organisationer. Bra att Missionsprovinsens biskop Arne Olsson och Svenska Evangeliska Alliansens Stefan Gustavsson inte återgäldar "vänligheten", utan tar kraftfullt avstånd från den nationaldemokratiska ideologin.

Samtidigt är det nu en gång så, att ingen åsikt är så klok att inte också någon idiot delar den. Reformistiska socialister måste mer än en gång ha vridit sina händer i förtvivlan över sina revolutionära, våldsromantiska fränder, liksom modesta israelkritiker blivit halvt vansinniga över att förknippas med råa antisemiter p.g.a. någon enstaka gemensam åsikt. I ärlighetens namn får vi också vara försiktiga med vad vi pådyvlar t.ex. RFSL p.g.a. enstaka yttranden från någon aktivist eller p.g.a. vilka som håller med dem i någon fråga. Min kritik i tidigare inlägg grundar sej på att Tiina Rosenberg är en så framträdande representant för RFSL [rättelse 31/7: HBTQ-rörelsen] och att hon sa det hon sa i själva Europrides invigningstal. [Enligt Aftonbladets referent dessutom mött av stormande jubel och inte generade hummanden eller spridda burop. Tillagd kommentar 31/7].

Gentemot hot från höger och vänster får vi om människor av olika folkslag, läggningar och åsikter fortsätta säga: Rör inte min kompis!!!!! Och som kristna får vi inte glömma att se och be för både sexliberaler och nationaldemokrater. Läs gärna vad Dag Sandahl skriver på sin blogg för den 9 juli och 13 juli! Det går att tillämpa på många grupper. Ecce homo! Se människan! Vi behöver ju inte fördenskull glo glo stirra på vare sej nationaldemokratiska plakat eller promiskuösa exhibitionister (utan alla jämförelser i övrigt).

Kristus, gör oss annorlunda.
Är vår kärlek fraser blott,
gör den äkta, djärv och saklig
som den kärlek vi har fått.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men på vilket sätt skulle tiina vara en representant för rfsl? Ungefär lika mycket som abramsson är ärkebiskop för svenska kyrkan..

Nationaldemokrat sa...

Nationaldemokraterna anser att alla har lika värde. Vi vill återgå till det trygga, svenska folkhemmet, som vi hade för ca 40 år sedan. Utan kriminalitet, rotlöshet, demoralisering och alkohol. Vi vill återgå till ett Sverige vi hade förr, baserat på kristna värdegrunder. Låter detta så hemskt?
Tro inte på alla rykten som sprids, eller på medias förvrängda rasiststämpel.

Andreas H sa...

Hej anonym! Jag har faktiskt svårt att tänka mej Abramsson bli inbjuden att tala vid något Svenska kyrkans riksmöte och att jublet inte skulle veta några gränser efter inledningsanförandet. Så min utsaga var nog inte lika felaktig som ditt exempel gör gällande, däremot möjligen som om t.ex. Desmond Tutu eller Stefan Edman framställts som en framträdande representant för Svenska kyrkan.

Men du har säkert rätt i att Tiina inte har någon formell position i Riksförbundet. Jag ändrar därför min utsaga till "framträdande position inom HBTQ-rörelsen, som jag antar att hon syftade på med begreppet "vår rörelse". Du får gärna återkomma med synpunkter på mitt ordval. Jag tror dock att motiveringen för min kritik i huvudsak kvarstår.

Andreas H sa...

Hej nationaldemokrat! Ja, om "det Sverige vi hade förr" är det etniskt och religiöst homogena Sverige före religionsfrihetens och invandringens tid, så misstänker jag att metoderna att återställa detta politiskt lätt blir ganska hemska.

Men OK - du vill visst bara återgå till 1968, och då var vi ju inte längre så etniskt och religiöst homogena. Fast tror du seriöst att Sverige på 60-talet var utan "kriminalitet, rotlöshet, demoralisering och alkohol"? :oD

Jag tror inte på alla rykten som sprids. Jag tror på det jag läst av och om nationaldemokrater de senaste 10 åren. Och så fort byter man inte ideologi (ömsar skinn möjligen). Jag vill se en stark och tydlig uppgörelse med ert förflutna (ungefär som jag begär av sverigedemokraterna och vänsterpartiet) innan jag tror på någon verklig bättring. Men ett rejält partibyte är nog enda sättet att skudda av sej det förflutnas bruna stoft.