onsdag 23 juli 2008

Edsinger vs Andersson

Påskvänner!

Igår kom Olof Edsingers tredje replik på Georg Anderssons tredje inlägg i Dagen. Jag tror snart jag måste skriva i Dagen själv. Jag är ju precis som Andersson kritisk till Edsingers bibelsyn, men av andra skäl än Andersson (för mej är det boken "Krigen i Gamla Testamentet" som är den stora stötestenen). I de konkreta frågor som Andersson berör står jag mera på Edsingers sida, men jag delar Anderssons insikt att mångfaldstanken har sina gränser. En kyrka kan inte rymma vad som helst, och jag ogillar att både Edsinger och Frimodig kyrka använder mångfaldsretoriken lika aningslöst (eller taktiskt utstuderat?) som deras motståndare gjort.

F.ö. stör det mej att Georg Anderssons senaste inlägg inte verkar gå att länka till. Är Olof Edsingers inlägg länkbara för att han är en av tidningens medarbetare? Orättvist tycker jag nog att det är i så fall. Man vill ju kunna följa båda sidors argumentation, inte bara ena sidans.

Det är morgon.
Åter strömmar ljuset ur din hand.
Det är morgon.
Varje morgon gör du världen ny.

3 kommentarer:

Emanuel Karlsten sa...

Hej EFS idag
Tråkigt att du konspirerar om att Dagen skulle favorisera någon på debattsidan. Jag antar att du egentligen vet att vi inte skulle göra det.

Jag hittar en drös av Georgs artiklar.
Den senaste är kanske denna?
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=153604

Andreas H sa...

Hej Emanuel! Tack för svar med tips! Men nej, texten från i våras är inte den senaste artikeln av Georg. Den senaste kom bara häromveckan i papperstidningen. Och han skrev en även i juni.

Tråkigt att du konspirerar om att jag konspirerar ;o). Det fattar du väl att jag inte gör? Jag ställde en relevant fråga. (Ni publicerar väl inte alla insändare på nätet, så då kan man ju fundera över kriterierna. (Eller gör ni?)). När jag sökte på "Georg Andersson" hittade jag bara Olof Edsingers texter.

Men nyss kom jag på att jag kanske kunde söka på "Olof Edsinger" för att hitta Georg Anderssons! Och si - det fungerade! Så nu gör jag en egen länksamling till debatten, vilket ju hade varit bra (men jobbigt kanske) om Dagen kunnat serva med. Men ni hinner förstås inte allt - Gud välsigne er i det ni hinner!

Emanuel Karlsten sa...

Hej igen.
Jo, vi publicerar alla insändare på nätet. Allt opinionsmaterial och nyhetsmaterial är fritt på Dagen.se

Och vår sökmotor är förfinad på det viset att man kan söka på artikelförfattare enbart. Då dyker de artiklar du är ute efter upp.

Så då var det uppklarat :)

Ha en skön dag