onsdag 17 september 2008

Missar Agne men träffar Tin

Påskvänner!

Ajajaj - jag missar Agne Nordlanders bibelhelg på Brogården (denna helg) eftersom jag ska vara på distanskantorshelg i Mellansel och spela upp min hemläxa. (Är just nu i kyrkan och övar på den, men tar mej en liten "bloggrast").

Däremot missar jag inte Tin Mörk-helgen i Edsbyn nästkommande helg, då jag t.o.m. ska spela till församlingssången i S:t Olovs kapell på lördagskvällen. (Lämplig övning för en kantorsstuderande, tycker jag). Tydligen ska även hela distriktsstyrelsen närvara - det blir ju distriktskonferens i Edsbyn våren 2009 (sista helgen i april).

F.ö. anser jag att Tin Mörk är en given missionsföreståndarkandidat. Har tillskrivit henne och bett henne tacka ja om hon blir tillfrågad. Hon själv och EFS Mittsverige förordar tydligen Tomas Nygren (enligt artikel i Kyrkans Tidning), men han är ju en bra ordförande och kan få vara det ett tag till.

Gör Tin till missionsföreståndare istället! Inte för att hon är kvinna (även om det faktiskt är ett litet plus!) men för att hon är lugn, vettig och trygg på scenen (framståen´ i skelleftebondsk mening) - samt okomprometterad av konstiga, antinomistiska angrepp mot nuvarande missionsföreståndare.

Kom till högtid! Kärleksflamman
slocknar om du ensam går,
men när kolen föres samman
kärlekselden näring får.
Det blir varmt i syskonskaran
när man med förenad röst
ber till Gud om nåd och tröst.

3 kommentarer:

Erika Cyrillus sa...

Men JAG missar både dig och Tin lördag kväll, emedan jag är i Alfta och leder ett ekumeniskt möte då Anita Barker Andersen predikar. Det går fortfarande att anmäla sig till Kvinnokonferensen i Alfta, planerad sedan ett drygt år tillbaka.
Vem spelar orgel på söndagen, är det ordinarie organisten? För Tin stannar kvar och predikar en gång till.

Andreas H sa...

Ajajajdå missar jag dej och Anita alltså - eller kanske mötet i Alfta håller på lite längre än det i Edsbyn så man kan smita in där på hemvägen? Aha Kvinnokonferens förresten, då kanske jag ska hålla mej lite i bakgrunden...

På söndag är det tänkt att jag ska ha hand om söndagsskola i Bollnäs Missionskyrka, så då får du ta över mötesbevakningen i Byn. Och någon annan får spela, helt riktigt, men det har jag meddelat.(Jag skulle förresten ha spelat åt kyrkoherde Ulf Allenbäck på en sinnesrogudstjänst i Bollnäs denna söndag, men den är visst inställd...).

Allt gott! Jag ser alltid fram emot nästa Budis! Ska f.ö. till Mellansel nu i helgen och redovisa resultatet av trägna (någotsånär)orgel- och pianoövningar.

Andreas H sa...

Ja, det där sista skrev jag ju i själva bloggtexten... nåja... nu är ni alltså ordentligt påminda om ytterligare ett böneämne ;oD