tisdag 23 september 2008

Härligt att få Budis i brevlådan!

Påskvänner!

Ett välmatat Budisnummer har dumpit ner. Inte visste jag att P-O Enqvist var så väldigt lång (med 197 cm är han 1 cm längre än min erkänt långe farbror Lennart i Åbyn). Men så var han ju också en gång svensk mästare i stående höjdhopp, har jag för mej. På den tiden denna utrymmesbesparande idrottsgren fanns kvar.

Och den verkligt underbara nyheten är att Mekane Yesus-kyrkan verkar kunna fira sitt 50-årsjubileum nästa år som en återförenad kyrka (efter 12 års svår splittring). Låt oss be att försoningen går på djupet och att språkfrågor och annat kan lösas i fortsatt broderlig anda. Och att det goda exemplet kan smitta av sej också på sårade relationer i vårt eget land. (Fint att använda tvagning av varandras fötter som symbol för den återvunna enheten!).

Som sagt - bra att Budis finns kvar. Den utgör ett fräscht komplement till Kyrkans Tidning, och det är intressant att Erika Cyrillus får försiktigt stöd från EFS-ordförande Tomas Nygren för sin idé om en EFS-lista i kyrkovalet nästa år. Redaktörens fem tips om hur man får män att läsa böcker är också högst läsvärda. Om än just min fru kanske hellre hade behövt fem tips om hur man avvänjer män från denna livsstil.

(Och jag som är gift med en missionspastor kan fortsätta läsa texter av Per-Erik Lund och Susanne Järved och se bilder redigerade av Josefin Casteryd. Ibland känns det nästan som en skojig kupp mot bappar och missionare - vårat gamla bu(di)sgäng har tagit över Sändaren!)

Öppna din bibel där ordet står skrivet
som visar vägen till eviga livet.
Ordet är skatten, den största i livet,
öppna din bibel där ordet står skrivet.

2 kommentarer:

Pelle sa...

Bra att du fortfarande följer oss gamla Budisar. Men Josefin är bildredaktör på Dagen, inte på Sändaren, även om hon vid ett par tillfällen gjort fotojobb åt oss.

Andreas H sa...

OK - tack för påpekandet! Blandade kanske ihop tidningarna (vi har Dagen oxå) eller såg Josefins namn vid de enstaka bilder/reportage som du nämner. Man kan alltså inte räkna med att se bilder redigerade av henne i Sändaren, däremot i Dagen.

Fast då får vi ett nytt intressant mönster: en roseniansk kupp mot pingstare, EFK-are och SAM-are. Det är i det fallet Dagen som håller på att tas över! Bildredaktör från Budis och chefredaktör från S:ta Clara EFS-förening ;)