fredag 19 september 2008

Läs Erikas blogg - och prenna på Budis

Påskvänner!

Trots att Erikas bloggrubriker av någon orsak inte verkar vara riktigt presenterbara i blogglänkarna här till höger - hur ofta hon än skriver hamnar hennes blogg sist - så är ju "Cyrillus bloggar" klart läsvärd, alltmer i klass med "Lund i denna stund". Läsvärd även när man inte håller med skribenten, vilket ju en textsamling helst bör vara. Det finns också goda möjlighet att replikera och diskutera - det verkar inte alls tas illa upp; Erika är snarast något i stil med en matador från tjuren Ferdinand-filmen som vädjar "Stånga mej!" till en fromt försiktig och kanske ibland lite konflikträdd läsekrets (läs t.ex. Hans Lindholms och Erika Cyrillus´ tankeutbyte kring Frälsarkransen).

Dessutom är ju bloggen gratis. Men jag tror nog att Erika, Daniel och Jonas (visst heter dom så?) skulle uppskatta att fler prenumererade på papperstidningen Budbäraren. Då blir det ju mer resurser till detta Fosterlandsstiftelsens flaggskepp och kanske, kanske en något tätare utgivning med bättre debattmöjligheter - i varje fall ställdes det i utsikt i annonsen efter en ny chefredaktör.

Men snälla ni: prenumerera som jag via autogiro - så glömmer ni aldrig att prenumerera (d.v.s. missar inget nummer) och redaktionen får lite arbetsro! Tretti pix i månaden ÄR Budis sannerligen värd!

En hint om höstens innehåll ger Erika: september böcker/läsande, oktober mission, november hälsa och december Juuul! Och vad det spännande 2010 månde bära i sitt sköte - om Herren dröjer - kan vi bara fantisera om.

Å saliga stund utan like,
han lever, han lever igen!
Han vandrar i segrarens rike,
min själ, inte sörjer du än?

1 kommentar:

Bengt sa...

Ett tips till EFS-are som har utflugna barn: Skänk dem var sin prenumeration. På det sättet kan de hålla kontakt med sina rötter (och kanske hitta tillbaka, ifall de inte hittat till något EFS-sammanhang på ny ort) och fortsätta vanan att läsa Budis och så småningom bli prenumeranter själva.

Budis är verkligen inget att skämmas för inför sina nyvuxna barn!

--Bengt