söndag 28 september 2008

Biskop em. Bertil Gärtner berömmer EFS:s mission

Påskvänner!

Bertil Gärtners blogg berömmer den gamle göteborgsbiskopen EFS:s missionsarbete. Det är ju roligt. Men det är ju samtidigt sorgligt om han har rätt i att missionsuppdraget försvunnit någonstans på vägen i det som nu kallas "Svenska kyrkans internationella arbete - Hela världen".

Det låter också tråkigt att missionsmedlen till EFS minskat efter att Anders Sjöberg aviserat sin avgång. Finns det ett samband, eller är det bara lite ovanligt stark "sommartorka"?

Kära styrelse: Utse Tin Mörk eller Tomas Nygren till missionsföreståndare, alternativt först Tomas och sedan Tin om 7 år, så förstår folk att det inte blir någon drastisk kursändring från Anders Sjöbergs bibel- och missionsfokuserade, lojalt kyrkokritiska linje. Och att varken domens eller nådens ord, varken lag eller evangelium, kommer att tonas ner på något sätt.

(Övriga kandidater är i mina ögon mer osäkra kort i just dessa avseenden, goda personliga kvalifikationer till trots. Men de kan ju vara bättre än jag tror).

Gå ut i hela världen med evangelii bud,
Guds kärlek gäller alla, så kom till allas Gud.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har gärna kvar Tin som distriktsföreståndare ett tag till. De där sju du pratar om. Men sedan har jag inga invändningar.
Sigrid L
P.S. Berätta mera om Edsbyhelgen, kunde tyvärr inte vara med.

Andreas H sa...

Hej - jag kunde tyvärr inte vara med så länge själv heller! Men det var trevligt att vara med på lördagskvällen åtminstone, och få spela till allsången tillsammans med Mats Bergkvist. Och höra Tin Mörk tala om Markusevangeliets budskap.

Andreas H sa...

Och träffa lite Edsby-EFS:are - jag har fantiserat lite om att inför distriktskonferensen 2009 återuppliva "Södra Hälsinglands Missionsförening" som det hette här i trakterna från början (1868).