söndag 26 februari 2012

Pastor Jean Kabuidibuidi

Påskvänner!

Tänkte ligga lite lägre med bloggeriet nu i fastan, men det är en skam för Sverige att det som Stefan Swärd berättar om i sin blogg kunnat ske. Det finns säkert fler exempel, men det är inget argument mot att reagera starkt i det här enskilda fallet - tvärtom! "Jorden kan du inte göra om / stilla din häftiga själ. / Endast ett kan du göra: / en annan människa väl."

Gör som jag och många andra - skriv till UD och begär omedelbar aktion (jfr John Björklunds mejl i kommentarsfältet till länken ovan). Har vi visat ut pastor Jean på falska premisser - men vem trodde att en känd regimkritiker skulle behandlas med silkesvantar vid återkomsten? - får vi väl i all sin dar försöka gottgöra det! Det här är en "prövningens stund" för oss som kyrka och folk, och till "kampen mot frestelsen" hör också kampen mot likgiltigheten.

Nu går solen upp över Mellansels gräddliknande snömassor. En ny dag randas - förhoppningsvis både för Jean Kabuidibuidi nere vid ekvatorn och för oss som är kvar närmare nordpolen...

Ge mej den tro som skådar dag
där världens ögon blott ser natt... 

1 kommentar:

Alma sa...

Skam är ordet.