söndag 11 oktober 2009

Källan hel i Mellansel

Påskvänner!

Det blir svårare och svårare att rimma på Mellansel. "Mellanspel i Mellansel" följdes av "Sällan fel i Mellansel" och nu alltså "Källan hel i Mellansel". Lite långsökt kanske, men om man betraktar orgeln som en ljudkälla kan man ju säga att källan nu blivit hel - efter att delvis ha demonterats under rektor Thomas Wahlboms kompetenta ledning. Inga skruvar saknade eller blev över.

Märkligt nog kunde vi t.o.m. flytta ut åbäket någon meter i kyrkorummet (jag som trodde att orglar var närmast fastgjutna!) för att bättre komma åt att fylla på olja i fläktmotorn.

Spännande helg med praktik och teori om vartannat! Samt ett uppbyggligt besök på 11-gudstjänsten i bönhuset i Gottne (skriver kanske mer om det när jag kommit hem).

Nu far jag hem till södra Sverige! (Men Milko-land är det här likaväl som Hälsingland - det känns nästan konstigt att vi när vi bodde i Ume 2003 betraktade Milko som en farlig konkurrent till Norrmejerier. Nu är det Milko som gäller - och det är Arla vi undviker).

Ja, det är Tacksägelsedagen idag, men vi fortsätter väl tacka till veckan? Trots mörker och kyla. För hem och mat och frälsning.

Tack för ljusa, varma vårar,
tack för mörk och kulen höst,
tack för redan glömda tårar,
tack för friden i mitt bröst.

3 kommentarer:

SigridL sa...

Vad sägs om "Jag får spel i Mellansel"???

Andreas Holmberg sa...

Tack för tipset, Sigrid! Kanske kommer väl till pass efter nån tentahelg ;oD

SigridL sa...

Jag har fler förslag, hör bara av dig!!