onsdag 14 maj 2008

Sjöbergs bästa

Påskvänner m.fl. vänner!

Jag är ingen okritisk beundrare av EFS:s missionsföreståndare Anders Sjöberg, absolut inte. Det finns alltid en del att ifrågasätta, och jag har både i Budbäraren och här framfört synpunkter på vissa sådana saker.

Men det hindrar inte att jag är mycket glad över att just han blev EFS:s missionsföreståndare "år 1", d.v.s. under det nya millenniets första decennium. Genom sin bakgrund som bibellärare och genom sitt tydliga väckelseperspektiv har han tillfört EFS mycket och, anser jag, i flera avseenden fört rörelsen närmare grundarnas intentioner utan att därför återgå till 1800-talsspråk eller avstå från moderna kommunikationsstrategier.

På Budbärarens hemsida kan man ta del av missionsföreståndarens krönikor sedan lång tid tillbaka. Allra mest läsvärda tycker jag är följande:

Håller spongen?
Gud är kärlek
I detta tecken - under 150 år och in i framtiden

Jag vet på vem jag tror
I detta tecken
Jesus behövde betala priset
Friköpt av Jesus
Några tankar om mission - del 1
Tankar om mission - del 2
Vad betyder mission?
Lär oss att betänka hur få våra dagar är

För arkiv med fler krönkor av Anders Sjöberg, se följande sida.

Kristus är uppstånden, fröjda dej, min själ!
Kristus är uppstånden, nu är allting väl.

5 kommentarer:

Bengt sa...

Har du läst Uppdraget än. Skulle vilja höra dina kommentarer till den.

Andreas H sa...

Nej, har du? Du får gärna kommentera oxå. Men kanske du inte vill påverka mitt omdöme ;o)

Bengt sa...

Nja, men du kan väl få en fråga att bita i när du läser den:
Vem skriver han för?

--Bengt

Andreas H sa...

OK! Tack för frågan! Den låter som en fråga ur en studieplan till Apostlagärningarna ;oD. Där ett svar skulle kunna vara "Teofilus", ett annat svar "Bengt" eller "Andreas". Ska i alla fall ta med mej den vid läsningen av boken.

Har du läst "Johannesevangeliets budskap" av samme författare, förresten? (Efter Uppdraget och Apostlagärningarna är det väl sedan dags att kommentera Romarbrevet ;o).

Bengt sa...

Nej, jag har faktiskt läst hemskt lite av Sjöberg. Egentligen bara Utmaningen och Uppdraget. Men jag fick den í gåva som tack för att jag hjälpte till vid distriktsårskonferensen, så den ligger på nattygsbordet.

Läser du kommentarer till så här gamla blogginlägg?

--Bengt