lördag 7 mars 2009

Morgondagens nummertavla

Påskvänner!

En psalmnummertavla för Andra söndagen i fastan kan t.ex. se ut så här:

46
*38
309
305

Nog med förslag? Vad sjunger ni imorgon? Eller vad skulle ni vilja sjunga? Dela gärna med er!

Den miljö- och djurvänliga fastematsedeln idag såg f.ö. ut så här:

FRUKOST: Risgrynsgröt, alt. fil och majsflingor LUNCH: Röd linssoppa (ni vet det där som Jakob bjöd Esau)MIDDAG: Lasagne med dränerad spenat och linssoppa (istället för tomater och köttfärs).

Nyttigt att prova köttfritt några veckor, tycker jag. (Med avbrott för söndagarna ;). En del av menyerna blir nog bestående - vegetarisk lasagne och dito tacos är faktiskt riktiga höjdare. Men Jesus har förklarat all mat för ren, så vi äter kött och fisk ibland med gott samvete. (Man behöver ju inte fördenskull plåga djur eller suga ut jordens resurser hur mycket som helst - "den rättfärdige vet hur boskapen känner det").

Vila i din väntan. Stilla mötet sker.
All din stora längtan Herren hör och ser.
Våga vänta tryggt; snart har dagen grytt.
Våren visar vägen: Gud gör allting nytt.

2 kommentarer:

Karin sa...

Det där med biblisk mat är spännande!

Kan tipsa om att du kan byta ut komjölken mot soja - eller havremjölk, så är du ännu mer djurvänlig!

Allt gott!

(Och ja, du ska få svar i Dagen! :))

Andreas Holmberg sa...

Tack och heders! Havremjölken vore absolut värd att prova, den har jag för mej är riktigt god (havrevälling är också gott ju). Dessutom vore det inte fel att av bara farten gå ner 30 kg ;) men jag vet att det har mer med HUR MYCKET man äter och rör sej än exakt VAD. Annars är ju vatten en fantastisk dryck, om än lite för tunn i en lasagne t.ex.

Det kan ju verka lite tjatigt med debatten kring kyrkovalet och att upprepa argument vi redan kört "på netet", men jag menar så pass mycket allvar med min förtvivlan över att så få nomineringsgrupper är helt (stats- och kommun-)partipolitiskt obundna att jag nog kommer att fortsätta "tjata" tills en verklig och avgörande, inte bara kosmetisk eller marginell, förändring har skett.

Tack i alla fall för att du tar dej tiden att debattera offentligt! Jag tror att de principiella frågorna bakom diskussionen är tillräckligt tunga för att vara värd en rätt grundlig genomgång.

Vi är i varje fall överens om att folkpartiet liberalerna är ett bra parti att verka inom på riks-, landstings- och kommunnivå. Eller åtminstone det för närvarande bästa ;).