torsdag 1 februari 2018

Vad är det vi sjunger?

Imorgon ska jag spela på två begravningar (men barnkören är inställd), på lördag på tre dop och på söndag på tre gudstjänster. Fast den sista är nog mer av ett bibelstudium med insprängd psalmsång: "Vad är det vi sjunger?" på Efs-kyrkan i Njutånger kl 16.

Under Sigrid Sundin-Lundqvists kompetenta ledning blir det då samtal kring diverse psalmtexter, av julkaraktär eftersom det är Kyndelsmäss (julens sista utpost), och jag får kanske äran att spela piano till några av dem. Dessutom är jag bisittare till Sigrid.

Precis alla är hjärtligt välkomna och får gärna öppna truten både i sång och samtal! Jag tror att vi alla kan dela många tankar och göra nya upptäckter i de psalm- och sångtexter vi kanske ibland sjunger lite för slentrianmässigt. ("Vad är det vi sjunger" återkommer sönd 4/3, lörd 7/4 och lörd 5/5).

Dagen efter, måndag 5/2, är det Maggan Svedman som har 11-kaffe på temat "Från söndagsskolan till Pavarotti!" Även detta arrangemang på Efs-kyrkan rekommenderas å det varmaste!

3 kommentarer:

SigridL sa...

Jag hade tänkt att du skulle vara mer än bisittare ...
Kom ihåg att du lovat bibelställen till två psalmer!

Andreas Holmberg sa...

Ja, jag bisitter och lovar några bibelställen till två av psalmerna. (Plus lite nicensk trosbekännelse).

Men du sitter och jag bisitter, så det så! Ordförande och vice ordförande, liksom. Lyckan står den djärve bi! Eller sitter? (Jag är lyckan/maskoten och du den djärva?).

SigridL sa...

Det där var roligt. Tack för bisittandet. Vi sjöng bra.