söndag 18 februari 2018

Årsmöte på Efs i Njutånger

Påskvänner!

Idag var det både årsmöte och medlemsmöte på Efs Njutånger. Närvarande var 12 av 22 medlemmar, och vi bjöds på jättegod kycklingsallad i pausen mellan mötena. Vi höll på från 2 till halv 6 ungefär, men stämningen var god ("på en mätt mage vilar ett glatt huvud").
Vi valde bl.a. ombud till Efs årskonferens i Lule 10-13 maj (nej, jag kan inte fara eftersom det är konfaläger på Kaggeholms folkhögskola då) och "Mittsveriges" årskonferens på Hagabergs folkhögskola i Södertälje. Brogårdsprogrammet och Brogårdens framtid var även på tapeten, men vi tog Gud i hågen - ekonomin är det minsta bekymret men vi behöver givetvis fler medlemmar för att kunna fortsätta. "Om inte Stiftelsen får barn, dör hon" (Efr. Rang). 
I grunden behöver ju fler bli kristna i Sverige och i vår bygd, även om alla kristna inte måste stödja just Efs. Vi människor behöver Jesus och Jesus behöver (om än i en annan bemärkelse) oss.
Jag har ju tidigare ofta avslutat blogginläggen med en psalmvers. Fr.o.m. den här påskfastetiden tänker jag istället länka till en fråga i 1878 års katekesutveckling, som någon (David Hedegård tror jag) på 1960-talet fortfarande beskrev som vår kyrkas stadfästa och auktoriserade lärobok i kristendom. Det har i varje fall knappast kommit någon senare - Lilla och Stora boken om kristen tro vid millennieskiftet?

Inga kommentarer: