måndag 2 september 2013

EFS får tyvärr bära åsnan

Påskvänner!

Vill bara säga att jag i mångt och mycket delar den besvikelse som uttrycks av "regnbågsfamiljens" anhöriga i senaste Budbäraren. EFS försöker alldeles uppenbart, med hänvisning till sitt fokus på "evangeliet", passa i en av vår tids viktigaste etikfrågor (Begis m.fl. i styrelsen verkar helt ha anammat Wejryd-doktrinen) och förlorar därmed respekt från BÅDE heteronormativa och queertroende istället för att vinna i förtroende.

Rätt metod, både moraliskt och strategiskt, hade givetvis varit att offentligt hyvla av både vår egen kyrkoledning (som introducerat läran om barnafödande karlar och inte längre ens har ett särskilt ord för det mänskliga hane-hona-förbundet) och Mekane Yesus-kyrkans ledning (som inte kritiserar den etiopiska statens repressiva hållning mot hbt-personer utan snarast underblåser den). Då kunde vi ha fått folks öron och satt oss i respekt hos både moderat heteronormativa och queertroende.

Snart lyssnar väl ingen vad vi än säger. Snart får EFS bära åsnan i sin iver att vara alla till lags. (I den mån EFS inte blivit en sådan).

Inga kommentarer: