söndag 5 oktober 2008

Torbjörn Stolpe slutar

Påskvänner!

Eftersom vi tydligen slutat offra till EFS under sommaren, får Torbjörn Stolpe sluta som informationschef efter 5 år på posten. (Han var ju även redaktör för Budis´ första nummer i år!). Det var ju lite tråkigt.

Enligt EFS:s hemsida har han främst arbetat med "kommunikations- och insamlingsfrågor". Vill man vara lite taskig kan man kanske säga att han inte lyckats samla in till sin egen lön. Men varför den ekonomiska kostymen krympt så väldigt nu på slutet (mer än vanlig sommartorka tydligen) kan nog varken Torbjörn eller jag förklara. Även om han försökte i Budis häromsistens.

Det kan väl inte bero på att Anders Sjöberg slutar? Säg att det inte är så!

Och det beror väl inte på börsraset? Sen förra gången det begav sej, i början av millenniet, har väl EFS:s avvecklat riskfyllda placeringar? Och förlitat sej mest på gåvogivandet.

Som nu alltså också (delvis) sviker... Och DET kan ju delvis bero på lågkonjunktur och osäkerhet. Det är bra att EFS rättar mun efter matsäck, men nu när "insamlingsgeneralen" går får vi försöka fylla på den gemensamma matsäcken ändå! Efter råd och möjlighet. "Om någon har den goda viljan, så är han/hon välkommen med vad han/hon har och bedöms inte efter vad han/hon inte har", som aposteln så vist skriver.

Har du tagit mot Guds nåd
är du rik, då har du råd
att med Jesu måttstock ge.
Var med, var med och ge!

4 kommentarer:

Bengt sa...

Andreas, du verkar inte särskilt upprörd över att EFS rikskansli får släppa en person till. "Det var ju lite tråkigt" är väl ändå ett understatement. Jag tycker det är bedrövligt att det hela tiden försvinner folk.

--Bengt

Anonym sa...

En tjänst dras in p g a att budgetramen för 2009 minskades av EFS årskonferens. Därefter förhandlades om HUR man skulle spara 1,5 miljoner (2/3 sparas på utland) och därefter VEM som skulle sägas upp.
Att EFS:arna offrat för dåligt i sommar betyder snarare att ÄNNU fler kommer att få gå.

Andreas H sa...

Ja Bengt, du har rätt. Det var en underdrift. Det är MYCKET tråkigt. (Och nu motiveras ju tydligen utökningen av styrelsen - från 12 till 15 - med att styrelsearbetet blir mer betungande när tjänstemännen blir färre).

Anonym: intressant påpekande!
Men vi får väl se om höstens givande i någon mån kompenserar för sommarbortfallet. Trots börsras och annat... För vädjanden från kassörer brukar ju inte förklinga helt ohörda!

Henrik sa...

När det blir svårt - ropa till Gud och be att Han leder EFS vidare.