måndag 14 mars 2016

Ofödda och födda - missionsföreståndaren bloggar (fast inte i år?)

Påskvänner!

Det hedrar vår missionsföreståndare att han inför julen bloggade om det ofödda barnet (passande läsning också så här i Vårfrudagstid). Men detta jubileumsår 2016 har han ännu inte gjort något blogginlägg. Hoppas bara att han inte tog alltför illa vid sej av Anders Bergstedts för mej obegripliga kritik i kommentarsfältet.

För ska vi vänta med att ropa mot den accelererande fosterbortsorteringen tills svält och flyktingkatastrofer utrotats kommer det alltid att få vänta. Men det ena engagemanget utesluter verkligen inte det andra. Tvärtom finns det flera beröringspunkter mellan flykting- och abortpolitik: vilka individer ska vi ta emot och inte? Hur ser vi på "utlänningar" resp. "handikappade"? (Även om flyktingpolitiken i vårt land mera sällan handlar om ren avlivning). Jfr debatten om dansk politik, där vi ofta kastar sten i glashus beträffande både mottagandet av flyktingar och av individer med Downs syndrom.

Tack, Stefan! Tack för ditt mod! Jag är glad att just du är vår missionsföreståndare i dessa tider! Fortsätt gärna blogga i mån av tid och ork!

Men jag upprepar gärna så här i fastetider också EFS Riks´ uppmaning att skänka pengar till katastrofbekämpning och -förebyggande i Etiopien:

 

Ge till kampanjen på bankgironummer 
900-9903 
eller swishnummer 
123-602 56 62 
och märk gåvan 
"ETIOPIEN SVÄLTER" 


Herre, din jord har resurser för alla,
tack för den stora del vi fått som lån.
Hjälp oss att duka ett långbord i världen
som alla kan resa sej mätta från.
Amen, amen.

Herre, vi reser oss mätta från bordet,
tack för de krafter våra kroppar fått.
Andra ska också få sitta och äta,
om du får fördela, det räcker gott.
Amen, amen.

Inga kommentarer: