onsdag 30 mars 2016

Magnus bara skrek rakt ut

Påskvänner!

För att nu tala om något roligare: När läste ni Galaterbrevet senast - eller Martin Luthers kommentar till brevet (under läsningen av vilken John Bunyan enligt sitt eget vittnesbörd kom till en levande Jesus-tro)? Magnus Persson läste - och skrek rakt ut av glädje över evangeliet!

Det händer faktiskt fortfarande saker en EFS-are kan tacka för (om än Magnus fortfarande är pingstpastor)! Men låt oss nu också be att Magnus och framför allt Guds gode Ande återigen når de människor som lämnade. Och att vi åter får fler konfirmander i vår församling här i Hälsingland, trots att vi har en präster som förkunnar rakt på sak. Att vi som Paulus förmår anpassa oss till dem vi vill vinna utan att göra om själva budskapet - eller oss själva till något vi inte är.

5 kommentarer:

SigridL sa...

Läser Galaterbrevet nu faktiskt

Andreas Holmberg sa...

Tål verkligen att läsas om, precis som de andra breven, med eller utan Luthers kommentar.

Men hur var det nu igen - höll du faktiskt med mr K. om att "laggärningar" bara handlar om judiska ceremonialritualer? Och inte om vad Gud i "de tio orden" eller "det dubbla kärleksbudet" befaller oss?

Du måste inte ta diskussionen här - vi ses ju! Jag bara undrar.

SigridL sa...

Undrar mig fördärvad vem mr K är så jag kan komma ihåg vad det är frågan om. Skicka gärna meddelande på FB

Andreas Holmberg sa...

Ja, vi kan ta det där vid tillfälle. Nej, förresten, vi tar det muntligt. Sparar tid och missförstånd!

Men andra saker kring Galaterbrevet kan vi - och andra - gärna samtala om här! Paulus är ju så upprörd i kapitel 1 att det liknar ingenting! Varför får just galaterna så mycket "stryk"? T.o.m. mer än de slarviga korintierna? Träffar apostelns upprördhet även oss?

SigridL sa...

Evangeliet står på spel. Hela evangeliets poäng. Korinterna hade inte förstått att de hörde ihop i Kristus. Detta är värre.