fredag 22 juni 2012

Bli medlem i Frimodig kyrka!

Påskvänner!

När nu inte EFS ställer upp som nomineringsgrupp - eller frimodigt står upp för högkyrkliga trossyskons (eller de många lågkyrkligas i ELM och Laestadianien) möjligheter att bli präst- och (i praktiken) diakonvigda (jo, det finns högkyrkliga kvinnor också) - så är det inget annat att göra än att ansluta sej till Frimodig kyrka. Jag vill uppmana EFS-are (och andra "lutheraner") som läser detta, kvinnor såväl som män, unga liksom gamla, att ansluta sej inför kyrkovalet 2013. Klyva oss i hög- resp. låg- resp. gammalkyrkliga kan vi göra i framtiden. Nu är det "Reclaim the Church!" som gäller.

För det handlar inte längre bara om huruvida Svenska kyrkan ska vara evangelisk-luthersk i någon rimlig mening (så här inför reformationsjubileet 2017 när nästa kyrkoval hålls); det handlar faktiskt om huruvida den i någon rimlig mening ska vara kyrka. Vara kristen, alltså. (Tror ni mej inte så läs "biskop" Spong, ett flertal gånger inbjuden av Svenska kyrkan, och Ulla Karlsson, som visat att draksådden burit frukt. K-G Hammar har också en hel del av "intresse" att erbjuda...).

I fjol skickade jag in ansökan om medlemskap till Frimodig kyrka men betalade sedan aldrig årsavgiften. Jag tvekade och ville invänta ett definitivt besked om hur EFS ställer sej till att vara nomineringsgrupp i kyrkans beslutande församlingar. Nu har jag i alla fall betalat årsavgiften till Frimodig kyrka - igår när jag proklamerade mej själv som medlem - men inte skickat in förnyad ansökan om medlemskap ;o). Så vi får väl se hur det går med medlemsregistret...

Varmt välkomnad blev jag ju i alla fall (se förra blogginlägget!). Tack ska ni ha, Jan-Anders och Gabriel!

Nu storma, o tider!
Hans kyrka står fast,
som ljuset sej sprider
hans lära med hast.
Ut går i all världen
hans utsända bud
och vittnar bland svärden
och bålen om Gud,
och vittnar om honom
- o tröst i all nöd! -
som död för vår synd
blev genom sin död
en förstling till livet.
Halleluja!

Inga kommentarer: