söndag 27 februari 2011

Simon från Kyrene och Kadaffi från Tripolitanien

Påskvänner!

Ni kommer ihåg Simon från Kyrene, han som tvingades vara med och bära Jesus kors? Lite intressant i dessa dagar att påminna sej att staden Kyrene låg i nuvarande Libyen, i den befriade östra landsända som kallas Kyrenaica (även om själva staden nu är öde).

Nu ska människor evakueras i mängder från Libyen. Jag skulle vilja evakuera Kadaffi och hans familj och närmaste medarbetare istället. Om det kunde bespara landet en förgörande slutstrid. Men hur gör man? Skulle de acceptera erbjudandet? Vem skulle vilja ta emot dem? Nu verkar de istället agera alltmer desperat, även om sonen i går sa sej vilja förhandla fredligt med "terroristerna" (bra början att kalla dem så ;o/).

Gode Gud... vi får verkligen inte glömma att be för hela Libyens folk, inklusive Kadaffis familj... Låt upplösningen bli någorlunda fredlig och befria Kadaffi (och oss alla) från all vår självrättfärdighet innan tiden är slut... Det var ju både för oss och för honom och hans familj som du, Herre, en gång gick till avrättsplatsen:

Nu Simon från Kyrene
det tunga korset bär
i bullret och i trängseln.
Han därtill tvingad är.
Ja, tvingad är den ende
som någon hjälp dig ger.
Vi andra bort oss vände,
vi ville inte se.

Inga kommentarer: