torsdag 3 februari 2011

Anders Wejryd tänker

Påskvänner!

Anders Wejryd tänker förhoppningsvis svara på brevet från Mekane Yesus-kyrkan från julafton i fjol. Förhoppningsvis beror dröjsmålet på att ärkechefen tänker. Men deltar EFS i tänkandet och svarandet kring Svenska kyrkans äktenskapssyn? Eller har EFS redan brutit Kyrkans Hus-kontakterna?
Att Anders Wejryd planerar ett nytt Interfaith-möte kanske förklarar att han inte har hunnit svara på Mekane Yesus-brevet. Temat för detta möte, barnens situation, är inte dumt alls. Hoppas att man tar upp både födda och ofödda barns situation - och frågan om övriga världen likt Sverige ska försöka rensa ut dem med Downs syndrom. (Jodå, Sverige är på många sätt ett bra land för barn att leva i, men ska vi inte bli för dryga måste vi även ta upp våra försök till rashygien - och Svenska kyrkans oförmåga att ta upp saken offentligt).
Temat kan man faktiskt koppla även till äktenskapsfrågan. Att leva med en ensamstående förälder eller med två av samma kön är inte ett öde värre än döden (hör det, homofober och "singlofober"!). Men ska en kristen kyrka verkligen förneka att Gud hade en särskild tanke med en mor och en far (Matt. 19)? Och ska Svenska kyrkan 2011 ansluta sej till de politiska partierna också i den närmast gnostiska tanken att även män kan föda barn och kvinnor vara pappor? (Nu när jungfrufödelsen alltmer förnekas finns det ju plats för nya spännande dogmer).

Inga kommentarer: