fredag 5 februari 2016

Etiopien

Påskvänner!

Det var ju en glad och god medarbetarkonferens i Etiopien i höstas. Vi har fått höra en del om den och hoppas få höra ännu mer om det framöver i Njutångers EFS.

Tyvärr nås vi nu av beskedet att Etiopien håller på att drabbas av den värsta svältkatastrofen sedan 1980-talet. Under C O Rosenius´ två sista levnadsår drabbades ju hans gamla hemtrakter i Norr- och Västerbotten av svår missväxt och svält ("storsvagåren"), faktiskt den sista riktigt katastrofala i vårt land (sedan löste bl.a. järnvägen matdistributionsproblemen). Så vi, i alla fall vi norrlänningar, vet egentligen hur det kan bli när skörden slår fel, även om minnena nog har bleknat under 1900-talets fantastiska välfärdsutveckling.

Nu skriver Sofie Siverman, projektledare för EFS insamlingsverksamhet, så här (jag tar mej friheten att lägga ut e-brevet här på bloggen):
Just nu drabbas Etiopien av den största svältkatastrofen på 30 år.
15 miljoner människor är i akut behov av hjälp, varav flera miljoner barn.
EFS lanserar nu kampanjen Etiopien svälter! för att lindra nöden i landet.
Information kommer att gå ut bland annat via hemsidan, sociala medier och Budbäraren. Vi kommer även att bistå med insamlingsmaterial så att vi tillsammans kan nå så många som möjligt.
För att bidra till kampanjen ger ni via bankgiro 900-9903 eller swishnummer 123–602 56 62. Märk gåvan ”Etiopien svälter”.
Håll dig uppdaterad via våra olika kommunikationskanaler!

Vänliga hälsningar
Sofie Siverman


Projektledare insamling, EFS – en missionsrörelse i Svenska kyrkan

Inga kommentarer: