måndag 3 februari 2014

Mats Björk kommer till Njutånger på lördag

Påskvänner!

Måste göra lite reklam igen: Förre sjukhusprästen i Skellefteå  Mats Björk, som en gång var präst här i bygden, kommer till Njutångers EFS på lördag den 8 februari. 

Det blir välkomstkaffe 14.30 och 15.00 seminarium "Att dela andras smärta utan att själv gå under". 

Kl. 18.00 (helgsmål) blir det gudstjänst på temat "Tröstande tro och trotsande tröst". Typ. 

Och dessförinnan inbjuds vi att äta middag tillsammans i "lilla salen", men jag minns inte någon exakt tid för den. (16.30?). Välkomna!

På söndag predikar Mats Björk passande nog i Björkbergskyrkan(!) inne i stan, men då har vi ju gudstjänst i Njutångers kyrka med Pär Stenberg och mej och alla andra, så jag kan verkligen inte rekommendera någon stadsutflykt ;o) Ö.h.t. känns det lite konstigt att som arrangörer för helgen se EFS Njutånger och Hudiksvallsbygdens nybildade församling - skulle inte EFS:s verksamhet räknas som en del av Enånger-Njutångers församlings verksamhet? Men Enånger-Njutångers församling nämns alltså inte på våra egna EFS-affischer, och i gengäld(?) nämns inte EFS-lördagen på Enånger-Njutångers församlings hemsida, där däremot allt annat som händer i EFS-kyrkan under veckan räknas upp. Kanske är jag medansvarig för den bristen? Men jag har påmint om arrangemanget vid varje personalmöte på sistone, och ska höra med hemsidesredaktör och kyrkoherde i morgon.

Hursomhelst var det en rolig och uppbygglig kyrkogångsdag igår i Njutångers 1200-talskyrka när vi utan minsta misstämning fick välkomna pastorsadjunkten och sacred-harp-sångaren Zack Lindahl, som var både liturg och predikant och gjorde bäggedera mycket grundligt. Han predikade om Jesus som vår frid utifrån Simeons lovsång. (Min enda invändning som gammal läktarörn var att han borde ha nyttjat predikstolen!). Hans hälsning till församlingen går både att läsa och lyssna till (här är länken igen). Välkommen, Zack och Guds frid! Tack också till Monica för den traditionellt eminenta köttfärssoppan i S:t Olofs-gården efteråt, som vi, liksom nattvarden, fick dela även med några nykomna familjer från Syrien! Kyndelsmäss känns faktiskt alltmer som församlingens verkliga årshögtid, som en riktig kyrkmässa!

O vad är väl all fröjd på jorden
mot en droppe av Jesu frid!
Har du frid i vad Jesus gjorde,
störs den inte av världens strid.
Han är friden - de kära orden
//: tröstar även i nödens tid ://

2 kommentarer:

LeoH sa...

Jag kommer!

Andreas Holmberg sa...

Välkommen!!! (Och alla ni andra med - men Leo bor i alla fall inom mänskligt avstånd...)