måndag 1 juni 2009

Glad Annandag Pingst!

Påskvänner!

(Och pingstvänner!)

Idag hälsar Annandagens Vänner er välkomna till sånggudstjänst i Bollnäs Missionskyrka klockan 11! Och i Edsbyn har Svenska kyrkan gudstjänst i S:t Olovs kapell klockan 18.

Andens vind över världen är ett för viktigt (och internationellt) tema för att bytas ut mot ett tveksamt nationaldagsfirande. Förslaget att återinföra Annandag Pingst som allmän helgdag och förlägga nationalfirandet till midsommarafton har fortfarande mitt starka stöd (det kan väl inte vara så svårt att ändra?). I den allmänna midsommarglädjen får ultranationalisterna betydligt mindre chans att utmärka sej.

I vilket fall som helst kan vi kristna fortsätta fira Annandag Pingst. Kanske genom att försöka ta ledigt då - eller i varje fall fira kvällsgudstjänst som vi gör på t.ex. Askonsdag och Skärtorsdag trots att även dessa dagar är svarta i vår almanacka. Det är ju för uselt om vi tar statliga dekret så allvarligt att vi slutar samlas till gudstjänst en helg som finns kvar med eget tema ("Andens vind över världen") också i vår senaste psalmbok.

Guds Ande kom från himlen ner,
halleluja, halleluja!
Hans under mitt ibland oss sker!
Halleluja, halleluja!

1 kommentar:

Ulrik Petersson sa...

Gör annandag pingst till helgdag igen!