tisdag 21 december 2021

Lennart Möller till minne

Påskvänner! 

Lennart Möller presenterar Lennart Nilsson Award på Bokmässan i Göteborg 2009

Professor Lennart Möller (f 1954) är död (19 november) och begraven (15 december). Läs artikeln i Dagen och intervjun med hustrun Marie!

Själv har jag pratat med Lennart vid ett kyrkkaffe i Efs-kyrkan i Sundsvall för kanske 8-10 år sedan efter att han predikat vid 11-gudstjänsten. Han berättade då för mej att han både som förkunnare, författare och amatörarkeolog (se boken The Exodus case) inspirerats mycket av Efs-predikanten och författaren Josef Stenlund.

I sammanlagt över ett kvartssekel satt Lennart i Efs styrelse. Imponerande! Roligt också att Lennart som medlem i "expertkommittén" (tre professorer) hjälpte Johan Tell med den "miljöaktivistiska" boken 100 sätt att rädda världen! Både skapelse- och frälsningsperspektiven var ständigt aktuella för Lennart, och inte minst som ordförande för Jesusmanifestationen brann han för att alla också i vår tid skulle få höra om Jesus och hans ojämförligt betydelsefulla sätt att rädda världen.

Lennart dog bara två dagar efter den äldre medkämpen Carl-Erik Sahlberg (f 1945). Båda ville de hjälpa oss att lyfta fram Jesus i både ord och handling. Välsignelse över deras minne! 

Inga kommentarer: