onsdag 15 augusti 2018

Två intressanta debattartiklar

Påskvänner!

Olof Edsinger ber oss tänka över våra byggnader i en som det verkar välunderbyggd artikel i Världen idag. Det tål verkligen att tänkas över, även här i Njutångers Efs på medlemsmötet nu på måndag, den 20 augusti. 
Kerstin Oderhem och Erik Johansson (Efs missionsföreståndare och missionssekreterare) ser tydligen Sveriges utrikespolitik som antikristen (inte riktigt detsamma som antikristlig, väl?). Rubriken är "EFS: Sverige driver antikristen utrikespolitik"
Skulle tro att de inte satt rubriken själva, även om formuleringen återfinns i artikeln. Det är i så fall ett oskick när debattredaktörer skruvar upp tonläget det så. Rubriken är ju halva texten.  
Och sett i Back(o)spegeln är det ju inget nytt att politiker vill försäkra sej om att man inte stödjer någon direkt evangelisation med SIDA-medel. Staten ska vara religiöst neutral, heter det ju. (Varför då flera av dessa partier sitter med i kyrkomötet kan en ju undra). Sen kan en förstås undra om det är rimligt att kristna skolor inte ska få starta när det egentligen är islamistiska friskolor man vill stoppa...

Inga kommentarer: