fredag 17 augusti 2018

Elin Sharews berättelse

Påskvänner!

Det är nog många som berörts av förra Salt-ordförandens Elin Sharews livsvandring nu under 2010-talet. Genom glädje och sorg tillsammans med sin Tariku. (Och sonen Esaias). Intervjun i dagens Dagen ger perspektiv också på de senaste åren, åren som "änka". Och på Tariku Sharew.

Elin vågar vara både personlig och privat på ett sätt som berör utan att bli sentimentalt. Jag tror det är en hjälp för både människor i sorg och för oss som just nu mest har det bra. En hjälp att förstå livets skörhet och storhet. Och hur kärleken och tron på Gud kan bestå - mitt i allt. Både i lust och nöd.

Lyssna också på Elins vittnesbörd, nej, predikan från Tejp - En Festpunkt - 2010: För dig utgiven! (Medan hon ännu hette Risberg och var ordförande för Salt - barn och unga i Efs). Det känns verkligen som att hon - delvis tack vare Tariku! - ännu orkar står fast vid detta vittnesbörd om Jesus som livets bröd. Något att verkligen tacka för. Låt oss även be för henne, sonen Esaias och Älvsby folkhögskola där hon idag arbetar!

Katekesfråga 66: Vad befaller Gud i åttonde budet?

Inga kommentarer: