torsdag 7 april 2016

EFS:s (ärke-)biskop Stefan fortsätter fullgöra sitt uppdrag

Påskvänner!

Stefan går nu från klarhet till klarhet. Så här skrev jag nyss på kommentarsfältet i Dagen, där Micael Grenholm, Uppsala, just föreslagit Stefan som ärkebiskop:

Ja, vi måste få någon som Stefan som ärkebiskop nästa gång. Det är alldeles, alldeles nödvändigt. Fast vi får be att redan nuvarande börjar företräda en tydligare evangelisk-luthersk eller i sann mening katolsk/allmänkyrklig bekännelse - det skulle ju passa bra inför reformationsjubileet. Vår tanke om vår 1500-tals- reformation är ju att det som är reformatoriskt är apostoliskt och därför katolskt.

Reclaim the church! Reformation 2017!

Sen hör det till saken att både Rosenius ("EFS-profet" 200 år i år) och Fjellstedt (missionspionjär i Sverige), liksom säkert också Stefan, lämnar den yttersta domen åt Gud - både genom att inte automatiskt fördöma alla icke-kristna eller icke-döpta (Fjellstedt funderar bl.a. på vissa muslimer som han var missionär ibland) och genom att inte försöka saligförklara alla döda (som alltför många ärkebiskopskandidater tyvärr gjorde vid hearingen i Gottsunda, där risken att gå evigt förlorad inte precis framstod som överhängande).


Nu tillbaka till jobbet och juniorerna!Inga kommentarer: