lördag 18 oktober 2014

Se - be - ge!

Påskvänner!

Vill påminna om sebege-insamlingen som just sprängt "miljonvallen". Men insamlingen pågår hela hösten och fler miljoner behövs. Läs även missionsföreståndarens text "För Gud och för mänskligheten".
I söndags kväll hade vi i Njutångers EFS (bönhuset eller EFS-kyrkan) en samling för de förföljda kristna i Syrien och Irak. Tyvärr kunde jag inte vara med av helt prosaiska skäl (barnkalas hemma inkl. för- och efterarbete), men jag är glad att Leo och Sigrid m.fl. visade sitt stöd och sitt kunnande. (Senaste Budbäraren var verkligen också informativ - tack!).
Vi glömmer väl inte att be både för de förföljda och för förföljarna? För på tal om Syrien är det ju svårt att låta bli att tänka på Saulus - han med bibelns värsta andedräkt, ni vet - som blev en Paulus och apostel för oss hedningar.
Här nedan kommer en bön för de förstnämnda i alla fall - en psalm som av någon anledning inte fick komma med i den senaste psalmboken, men som går bra att sjunga ändå! (Skriv gärna en ny, modern på samma tema, någon; stående uppmaning till den som finner de enda psalmerna i ett visst ämne alltför mossiga).

O Gud, vår Herre, vi dej ber
att du i nåd till alla ser
som lider marter, kval och hån
för tron på dej och på din Son.

Ja, stärk dem i den svåra strid
de kämpar i vår hårda tid.
Var nära dem med frid och tröst,
fyll mörkret med din Andes röst.

Den tåresådd de nu bär ut,
låt bli en glädjeskörd till slut,
och dem förlös från nöd och tvång
till salig fröjd och segersång.

Inga kommentarer: