torsdag 31 januari 2013

Johannelund vingklipps?

Påskvänner!

Jaha, då har vi fått lite till att diskutera med Johannelundseleverna på lördag ;o)! Eller här på bloggen - jag saknar verkligen alla roliga kommentarer från K-G Larsson-debatten m.fl. diskussioner. Fast det är väl bara att erkänna: det finns bättre diskussionsfora än det här på nätet för EFS-are.

För er som har svårt att komma in genom Dagens "pärleport" tänkte jag länka till Kyrkans tidnings artikel i samma ämne. Men jag hittade inte artikeln på nätet. Så ni får istället prenumerera på Dagen eller sjunga så här om den riktiga pärleporten (som faktiskt inte heller var gratis att komma in genom från början):

Han har öppnat pärleporten
så att jag kan komma in.


4 kommentarer:

Johan Danz sa...

Hej! Fick ni någon respons av studenterna? Det som oroar är bu inte bara utbildningsfrågan, utan framtiden för svenska kyrkan och olika sorters väckelserörerser som hör hemma där, eller i alla fall som har hört hemma där.

Johan Danz sa...

*ju(inte bu)

Andreas Holmberg sa...

Hej Johan! Jo, responsen från studenterna och deras lärare var mycket god, men tyvärr kunde jag p.g.a. min dotters innebandymatch inte vara med under hela frågestunden. Johannelundsfrågan hade diskuterats innan jag kom; jag hörde bara slutrepliken som inte sa mej så mycket.

Jag måste dock säga att det är så nyttigt med såna här samtalsstunder - såna borde ordnas mycket oftare och inte bara med studerande utan med församlingens ordinarie ledare. "Kom och ställ prästen mot väggen!" under seriösa men gemytliga former - det vore nog inte alls något dumt erbjudande.

(Jfr diskussionen om Katharinastiftelsens ev. nedläggning i gårdagens Kyrkans Tidning).

Johan Danz sa...

Kul att det var bra! Nyttigt för präststudenter att utsättas för! Egentligen borde alla kristna välkomna den sortens samtal!