lördag 12 januari 2013

Glad Tjugondedag Jul!

Påskvänner!

Vi som firar Tjugondedag Jul (Knut) har i år extra stora möjligheter, eftersom Knut infaller på en söndag. Och även om en fin simhallssvit bröts igår (fyra fredagkvällar på raken i simhallar!) har jag möjlighet att istället få tredje söndagen på raken i EFS Njutånger! Efter en mellandagsfest söndagen efter jul och en trettondedagsfest i söndags - med Ruth och Sture Normark - är det nu dags för ett medlemsmöte med knytkalas imorgon. Kul!

Så får vi se hur allvarlig man vågar vara. Eller bör vara. Avslappning och "bara-vara"-stunder har sin tid - allvarliga framtidsfrågor och -diskussioner sin. Och som ny medlem - eller som vanlig mänska med allsköns vardagstrassel - ska man väl inte vara för framfusig...? Nå, det ska bli trevligt hursomhelst.

Till knytkalaset har jag med något nytt. Men gott folk: leta gärna reda på eventuella kvarvarande nötter och julgodisar imorgon (i ett svagt ögonblick lovade jag barnen att koka ny knäck)! Lite nyinköpt julmust kan man väl också ta? Visserligen påstår vår kyrkoherde att julen varar ända till Kyndelsmässodagen, och visst, kyrkomusikens julserie håller på så länge, men i år börjar förfastan (Septuagesima) redan i januari, så just i år håller det inte streck.

Alltså: Bäst att passa på i morgon! Och för sista gången den här säsongen:

GOD JUL!

Ljuset har segrat, ljuset skall vinna
seger mot hela mörkrets här.
Gud, låt det helga ljuset få brinna
till dess vår jord din boning är.

2 kommentarer:

Alma sa...

Mina barn fick göra pepparkakshus dagen innan Knu. Men då hade vi färskt pepparkakshus att äta på julgransplundringen.

Andreas Holmberg sa...

Smart! Och jag som köpte pepparkaksdeg från Nyåker idag bara för att den reades för 5 kr! Bäst före mars. Baka? Eller äta som den är?