onsdag 16 april 2008

Motionera mera!

Kära påskvänner!

Ja, nu när våren kommer är det ju rätt tid att dra på sej joggningsskorna och fara till skogs. Men det är också hög tid att motionera till EFS årskonferens i Halmstad (eller har motionstiden redan gått ut?). För vad jag hör är att inte en enda motion har lämnats in! Och hur kul är det???

En årskonferens utan motioner låter som ett dödstecken! Vad är det här för folkrörelse? Visserligen var det lika illa på folkpartiets länsårsmöte härförleden, men det ursäktades med att det inte var valår i år. Och sånt kan väl inte EFS bry sej om? Varje år är ett valår för oss, tycker jag! Vilka vägval ska vi göra? Vad behöver vi samtala mera om?

Det verkar ju inte precis saknas brännande frågor inom EFS. Alla verkar ju inte precis hålla med EFS:s styrelse om allt heller. Har de som tänker annorlunda tänkt sej att satsa på nån sorts krypskytte/gerillakrig framöver? (Och insinuera att öppen debatt inte tillåts i EFS idag?). Varför inte istället se till att årskonferensen förses med många intressanta motioner, som kanske rentav leder till vissa ändringar i önskad riktning?

Och även styrelsens/missionsföreståndarens "fan club" måste väl ha fräscha idéer inför framtiden? Det kan väl inte vara så illa att de överlåtit allt tänkande och handlande till sin beundrade ledning?

Inga kommentarer: