tisdag 24 november 2020

Bengt Pleijels begravning - med Jesus i centrum

Påskvänner!

Nu får vi följa biskop de facto Bengt Pleijel till gravens vila. I en gudstjänst från idag kl 11 med Jesus i centrum och till bestående uppbyggelse, ledd av Berit och Göran Simonsson.

Bengts "söndagsgodis" inför Alla Helgons dag 2020 (som blev den dag han dog) finns här. Väl värt att smaka på än en gång. Inte bara för de snälla barnen. Hebréerbrevet 13:7-8.

Det är dock ett allvarligt memento för både Efs-are och andra att varken Bengt eller hans vigningsbiskop Bertil skulle ha fått bli präst- eller biskopsvigda i Svenska kyrkan av idag, medan ifrågasättanden av Kristi kroppsliga uppståndelse eller verkliga, självständiga gudomlighet oavsett vad vi tror om honom - eller t o m, vidunderligt att skriva, av Gud som en "från människan oberoende, självständigt handlande och skapande kosmisk makt" - inte för alla stiftschefer i vår kyrka verkar utgöra några som helst prästvigningshinder eller avkragningsskäl! Domen ska börja på Guds hus, heter det ju.

Men frid, verklig frid över Bengts minne! Bengt som ogärna talade om sin "nära förestående bortgång" utan hellre om sin "nära förestående framgång"!


Bengts barn, Anne-Mette, Heidi och Erik, vill att man ger en gåva till Bibelskolan.com eller Oasrörelsen i stället för blommor:

Bibelskolan.com:
Swish: 123 574 99 40
PG: 402 30 79 - 9

Oasrörelsen:
Swish: 123 412 38 40
PG: 79 08 90 - 8

Skriv "Till Bengts minne".

Inga kommentarer: