söndag 29 mars 2020

Passionsdag med altarskåpets stängande

Påskvänner!

Förbudet mot folksamlingar på över 50 personer slår inte särskilt hårt mot gudstjänstlivet i vår församling (eller för den delen Efs-föreningen). Det är väl mer rekommendationen att alla 70+-are ska hålla sej hemma som får sina följder. Våra kyrkor håller i varje fall öppet söndag kl 11 fortfarande och nu ska fyra holmbergare fara på passionsandakt i Njutångers kyrka - med altarskåpets stängande eftersom passionstiden nu tar sin början. (Baksidan på det medeltida altarskåpet är också väldigt fin).

Vi sätter oss väl glest som vanligt - ingen familjebänk idag. Blir vi 10 personer totalt förutom prästen (som på Efs förra söndagen) är det väl bra. I de flesta avseenden. När vi var 2-3 stycken på bönegruppen i Iggesunds kyrka i onsdags sa jag till den största entusiasten: om du hade blivit bönhörd vad gäller anslutning till gruppen hade vi måst ställa in idag.

Coronatider. Men som Magnus Lindh lärde mig på Efs-gruppen "Samtal om profil och framtid" betyder "corona" just vad det låter som, nämligen "krona" - och i dessa tider kan vi, som han skrev, tänka på Frälsarens törnekrona.

Inga kommentarer: