lördag 25 januari 2014

Ekumenik i massor!

Påskvänner!

Förra helgen kunde vi vara ekumeniska med Anders Sjöberg inne i stan (baptistkyrkan och Jakobs kyrka). Sedan hade vi medlemsmöte med EFS Njutånger på söndagskvällen, och jag fick på måndagen testa digitala pianon på Bergströms tillsammans med Roland (vi fastnade för en Roland, men det var inte p.g.a. namnet).

Nu är det ekumenisk helg igen, fast i "Iggesundsbygden". Då har vi lånat in Gert-Ove Liw från stan (pingst) och det blir eftermiddagsmöten idag på församlingsgården i Iggesund (start kl. 14). Jag ska strax ge mej iväg för att hjälpa till med fikat. Apropå pingstföreståndarens efternamn kan jag inte låta bli att klippa in Margareta Melins fina sång:

2 kommentarer:

SigridL sa...

Hoppas på recension av Gertoves bidrag. Det var inga dåliga grejor!!

Andreas Holmberg sa...

Ja, visst var det bra! (Inte minst att vi fick stolpar på papper). Men både jag och Kjell - som ändå försökte - tycker det var synd att det inte blev någon tid för en frågestund.

Vi kunde t.ex. ha fortsatt Kjells problematisering av kyrkobegreppet och diskuterat Cyprianus tes "Utanför kyrkan ingen frälsning" i relation till hans senare uttalande "Där jag är, där är kyrkan". Och vi kunde ha diskuterat ekumenikens gränser; ska vi t.ex. betrakta Oneness-rörelsen (som Gert-Owe tog upp som kättare inom pingst men som verkligen är Jesuscentrerad, om än till övermått!) som mindre kristna bröder och systrar än våra egna liberalteologer i Svenska kyrkan som knappt vet om Jesus ger en sannare bild av Gud än Muhammed?

Men tack för din kommentar - du kanske själv vill sammanfatta/recensera Gert-Owes fina föredrag? (Hade jag haft lov kunde jag ju ha lagt ut hans "papper" här på bloggen). Eller kanske din recension "Det var inga dåliga grejor!!" kan få räcka just nu?