fredag 13 januari 2012

Ulf Ekman om lidande

Påskvänner!

Jag hör inte till dem som tror att Ulf Ekman slutat vara villolärare förrän han tydligare distanserar sej från 80-talets undervisning. Däremot kan man ju redan nu glädjas åt de märkbart sundare tongångar han ger uttryck för nuförtiden, både på sin blogg och i tidningen Världen idag. Läs vad han skriver om lidande i "Bit för bit, steg för steg"!

Nog får jag ju ändå erkänna att han är betydligt mer renlärig och framför allt mer kristen än charlatanbiskop Spong. Redan när Ekman gav ut sin dogmatik "Doktriner" på 90-talet tyckte jag att han tagit ett stort steg framåt, eller snarare tillbaka till källorna.

Steg för steg, steg för steg
anar vi vem Herren är.
Steg för steg, steg för steg
ser vi att han har oss kär.

1 kommentar:

Alma sa...

Jag är helt med dig. Innan Ekman sagt ett TYDLIGT farväl till JDS-läran kan han inte sägas ha en rent kristen bekännelse, men det är alltid bra när en förvirrad börjar hitta rätt och det verkar han göra. Kanske är det bara hårdnackad stolthet som gör att han vägrar göra upp med sitt förflutna-lika illa det förstås-men värre är det om han verkligen tror att Jesus och Satan var ett och att korset inte var den fullkomliga segern som Jesus proklamerade..