torsdag 15 november 2007

Facebookdebatten går vidare

Debatten på EFS-gruppen i Facebook (www.facebook.com) motsvarar faktiskt ganska väl vad jag hade hoppats av ett internetforum. Är idén om att skapa ett debattforum via Budis´ hemsida därmed överspelad?

Kanske. Möjligen talar dock 2 saker emot detta. Dels integritetsskäl - åsikter är nästan lika lätta att spåra som personer på Facebook, och möjligen kan somliga dra sej för att skriva på en så öppen arena som Facebook är (å andra sidan är det ju kul att det är så lätt att "surfa in" hos folk). Dels den lite inflammerade debatten om EFS-gruppens skapare Simon Simonsson modererar tillräckligt väl (somliga tyckte det var illa att en länk till Ja till Livet tillåtits på "anslagstavlan").

Fast helt klart blir det en tuff utmaning att starta en konkurrerande diskussionsarena på nätet. Det är redan över 300 EFS-are som anslutit sej till Facebook-gruppen, även om naturligtvis inte alla deltar i diskussionerna.

2 kommentarer:

SigridL sa...

Det ska vara enkelt att använda ett EFS-diskussionsforum. Man ska inte behöva gå en omväg via ett medlemskap i Face-book. Det ska vara öppet och snabbt.
Tycker jag.
Jämför gärna http://missionxp.webblogg.se
SigridL

Andreas Holmberg sa...

Jag håller med dej, Sigrid, om att ett diskussionsforum bör vara enkelt, öppet och snabbt. Men någon form av registrering (användarnamn och lösenord) tillämpas ändå på de flesta seriösa forum idag, och det är faktiskt inte krångligare att registrera sej på Facebook än på t.ex. Credoakademins eller Missionskyrkans samtalsforum!

(Man behöver ju fördenskull inte offentliggöra alla sina intressen eller hela bekantskapskretsen - det är högst frivilligt).

Min poäng i inlägget är att Simon Simonssons initiativ redan fått så positiv respons att det nog inte blir så lätt för någon "nätredaktör" på EFS:s eller Budis hemsida att konkurrera.

Dessutom är det rätt trevligt att se bilder på dem man samtaler med - och i förekommande fall kunna "kolla in dem" lite närmare.