tisdag 22 september 2015

Tänkvärt av Lars Gårdfeldt

Påskvänner!

Den här debattartikeln av Lars Gårdfeldt tål att tänkas på! (Gäller förstås även EFS´ "egna" lokaler, men många av oss är ju engagerade även i kyrkoråd, som församlingsanställda o.s.v.). Det finns många praktiska problem och förutsätter många frivilliga som ställer upp, men nog måste vi väl vända på alla stenar nu och tänka rätt fritt?

Kul f.ö. att kunna rekommendera en artikel av Lars Gårdfeldt till eftertanke! Och lika kul det att Lars Gårdfeldt i detta sammanhang tycker sej kunna rekommendera påvens rekommendationer till eftertanke!

(Nej, vår familj kan inte bli fosterhem åt ett ensamstående flyktingbarn, för det krävs då enligt kommunen att man har ett alldeles eget rum att erbjuda personen ifråga. Två av våra egna barn delar rum. Men det finns andra sätt att hjälpa till, och andra kan säkert hjälpa till på just det här sättet).

Vi kan också redan nu tänka över kommande söndags tema.

2 kommentarer:

Alma sa...

Som jag skrivit på annan plats, men du har kanske inte hunnit in där, kan man bli särskilt förordnad vårdnadshavare åt ensamkommande tonåringar som bor i gruppboende eller i egen lägenhet om man inte har plats hemma. Man kan också bli god man om man vill ha lite mer distans och sedan gå vidare, då spelar bostaden ingen roll.

Andreas Holmberg sa...

Ja, jag har missade din kommentar om särskilt förordnad vårdnadshavare. Gick via Dagens länk och då såg det inte möjligt ut alls. God man har jag noterat att man kan bli ändå, jag är inget ekonomiskt snille precis men det är ju ett mer begränsat åtagande så... Ska kolla igen med kommunen och min vän H. som förestår ett flyktingboende för ensamkommande ungdomar i Bollnäs kommun. Tack för upplysningarna!