lördag 24 augusti 2013

Intensiv slutspurt på Brogården i Njutånger

Påskvänner!

Augusti har varit en extra livlig månad på Brogården i Njutånger. Förutom de regelbundna söndagsgudstjänsterna på "aftonsångstid" kl. 18 har vi haft välbesökta missions- och bibeldagar med Agne Nordlander, fullsmockat på barnsångarlägret 10 dagar senare (men fler killar får gärna prova!) och i förrgår medlemsmöte med middag kl. 17 och påföljande "förhandlingar", som slutade med fällning av flaggstången. (En incident under barnlägret hade gjort att vimpeln och repet rasat ner).

Men sen fick vi inte upp flaggstången igen. En bult ville inte igenom hålet på "gångjärnet" när flaggstången var nästan färdigrest, så vi fick vika ner 16-meters-stången igen. Jobbigt.

Fast igår fredag gjorde vi ett nytt försök med en hopspikad stötta, "fodrad" med kuddar för att inte skrapa bort färgen på stången. Och nu kunde vi resa upp den meter för meter och låta den - och våra muskler - vila en stund i sänder. Med översta delen av bulten bortfräst lät sej stången villigt resas även de sista centimetrarna och man riktigt kände hur tyngdpunkten placerade sej rätt med en liten suck av lättnad. Tack för det!

Inga kommentarer: