söndag 10 mars 2013

Årsmötet avklarat - och ett medlemsmöte av bara farten

Påskvänner!

Här i Njutånger-Iggesund är vi effektiva - mitt på blanka söndagseftermiddagen klarade vi av dels ett årsmöte, dels en pizza- och kaffepaus och slutligen ett vanligt medlemsmöte. Med spännande flytt av pianoforte och orgel.

Fick äran att spela på pianofortet till sångerna vi sjöng (Du bar ditt kors, Herre jag vill bida, Han har sagt oss: frukta icke samt Med Gud och hans vänskap), eftersom ordinarie pianist satt ordförande. Ett trevligt möte var det i god anda, även om särskilt de ekonomiska siffrorna kan vara ganska invecklade (jag beundrar såväl kassörer som revisorer). Otroligt så många möten och musikarrangemang det varit under året!

Verksamhetsberättelsen var faktiskt rent uppbygglig. Tänk bara på Ingrid Lundström med Alpha och Josefin Söderstjerna med Pannkakskyrkan. Och i början av augusti kommer Agne Nordlander till Hälsingland!

Sedan ombud utsetts till riks- och distriktskonferenserna, påpekade jag att ombudsuppdraget är relativt enkelt i år, eftersom jag enligt frivilligt löfte inte lämnat in några motioner till vare sej den ena eller den andra konferensen!

Tre nya medlemmar och en avliden. Föreningen har ökat med sisådär 15% om jag räknat rätt. (Procenträkning är fakta ofta ganska kul!). Fler är välkomna!

Den molnstod oss höljer
och leder vårt tåg,
den klippa oss följer
med springkällans våg,
är Kristus, hans kärlek
och renande blod.
//: Där lever vårt hjärta ://
där fröjdas vårt hjärta,
där livas vårt mod!


3 kommentarer:

LeoH sa...

Det är alltid roligt att läsa positiva rapporter!

Andreas Holmberg sa...

Ja, särskilt om de är grundade i verkligheten! Och den här gången upplevde jag att det fanns fog för en positiv rapport.

Nu finns det förstås en del allvarliga problem också - t.ex. den fortgående avkristningen av Sverige och bygden och den svaga medlemsrekryteringen till EFS-föreningen - och den gudstjänstfirande församlingen som helhet - bland barnfamiljer och övriga yngre personer. Och på riksnivå EFS förhållande till Svenska kyrkans ledning resp. Mekane Yesus-kyrkans. Bland mycket annat.

Till ett välplanerat årsmötes för- och nackdelar (på en gång!) hör ju en viss effektivitet som kanske inte direkt inbjuder till de stora principdiskussioner som dock någon gång någonstans måste föras (som du så förtjänstfullt gör, Leo, beträffande kyrkovalet och de politiska partiernas inblandning). Forum för sådana diskussioner saknas ibland - men i brist på bättre får väl våra bloggar duga ;o)

SigridL sa...

Framåt framåt vi vill gå
av Herren skall vi kraften få
att vara ljus i världen här
som om Guds kärlek vittne bär

gammal juniorsång vers 1