lördag 19 september 2009

För sent att ändra sej för den som röstat - men inte för sent för oss andra att rösta

Påskvänner!

Det blev ett sakfel i mitt förra inlägg. Man kan tydligen inte, som i kommun-, landstings- och riksdagsvalen, rätta till sitt röstande på ordinarie valdag (imorgon den 20 september). Röstat är röstat, är tydligen vad som gäller beträffande Svenska kyrkans förtidsröstning.

Men du som ännu inte röstat - gör som jag och Elisabeth Sandlund säger och rösta opolitiskt! Frimodig kyrka, Posk och Öppen kyrka är tillräckligt heltäckande alternativ. Speciellt vill jag vädja till dej som brinner för könsneutrala äktenskap att rösta på Öppen kyrka istället för på t.ex. C eller S - eller FiSK; som folkpartist skäms jag förfärligt över att vår blåklint släpats in i ett kyrkoval).

PS. I går kväll fick vi tillbaka den kraschade datorn - reparerad. Det skulle ta 1-2 veckor, men blev över 2 månader. Hmm... Men vi fick en massa CD-skivor som plåster på såren, och den ofrivilliga "datorfastan" har kanske inte varit bara dålig ;o). DS.

Vi ska nå vårt mål,
vi ska nå vårt mål,
vi ska nå vårt mål en dag.
Ja, djupt inom mej (inom mej)
tror jag och vet:
vi ska nå vårt mål en dag.


6 kommentarer:

Unknown sa...

Välkommen tillbaka i sajberspejs.

Anonym sa...

Välkommen tillbaka! Jag har saknat din blogg.
Fortsätt med att "kämpa trons goda kamp."

Andreas Holmberg sa...

Tack tack! Det kanske inte främst är här som kampen utkämpas - vardagsutmaningarna är nog så stora - men en liten delkamp handlar det kanske om. Ett litet bidrag till helheten. (Liksom era kommentarer).

Mats Rimborg sa...

Det är sant att man inte formellt har rätt att rösta igen om man har förtidsröstat. Men i praktiken är det faktiskt ändå möjligt. Om man "hänger på låset" när vallokalen öppnar kommer man med stor sannolikhet att hinna rösta utan problem. Förtidsrösterna kommer nämligen att läggas ner i valurnorna under dagen när valförrättarna hinner. Har man då redan blivit avprickad i röstlängden så kommer förtidsrösten att makuleras. Så det är i praktiken möjligt även om det inte är avsiktligt eller något man kan kräva.

Jonas sa...

Det verkar - Gud vare tack - vara medvind för Frimodig kyrka, enligt Dagens valundersökning på nätet vill 48% lägga sin röst på FK, 19% tänker inte rösta, och 9% på POSK.

Jag håller med om att det är viktigt att lägga sin röst på de opolitiska grupperingarna, men Frimodig kyrka är det enda av grupperna som har en klar och tydlig kristen profil, lägg därför din röst på dem, och i lokalvalet där kanske FK inte ställer upp överallt lägger du din röst på en bra kandidat för POSK, och det oavsett hur du ser på äktenskapsfrågan

Andreas Holmberg sa...

Tack för tipset, Mats! Tack även till Jonas för din kommentar - men Jonas, är inte Dagen-undersökningen alldeles för begränsad för att ge en bild av valet i stort? Finns det några SIFO-undersökningar inför kyrkovalet? (Lika bra att det inte finns, kanske - frånsett att FK nog skulle kunnat få en del "medvindsröstare" om trenden redovisats tydligt före valet. Å andra sidan vill man kanske inte ha såna röster ;o).