söndag 13 september 2020

Per-Eive lämnar Kornhillskyrkan efter 32 år

Påskvänner!

Det är nu det visar sej om Kornhillskyrkan står och faller med grundaren Per-Eive eller om han lyckats med allt ledarskaps stora, kanske största, uppgift: att göra sej själv umbärlig. Han lämnar i samma ålder som Ulf Ekman var när denne lämnade Livets Ord, men inte för att gå i pension, konvertera och distansera sej från sitt livsverk, utan för att gå in i arbete inom Region Väst och bosätta sej på Källö-Knippla.

Gud välsigne Per-Eive och Kornhillskyrkan! (Och efterträdaren Jonatan Wolfbrandt med familj!). Jag tror att alla Efs-föreningar (där de alls finns kvar) i större utsträckning behöver se sej som församlingsgrundande - ofta för att församlingslivet på orten eller i stadsdelen de facto behöver börja från scratch. 

Men då behöver vi verkligen upptäcka Frälsaren Jesus på nytt. Honom som vi vill att andra ska få upptäcka (även som medmänniska, förebild och Herre). Per-Eives undervisning om detta kan man fortfarande lyssna till (se nedan). Gör det! Tack Per-Eive och tecknaren Edvin Nilsson. Samt Norea Sverige. Men först och sist: Tack Jesus!

Inga kommentarer: