lördag 10 november 2012

Grattis, Martin!

Påskvänner!

Så här på Martin Luthers 529-årsdag kan man ju passa på att gratulera alla som heter Martin, bl.a. min bror, svärfar och de tre senaste stiftscheferna i Linköping, som i varje fall har namnsdag. (Samt Ingrid N. som faktiskt fyller år idag).

Vill så här på reformatorns födelse- och namnsdag gärna uppmärksamma att även Ragnar Persenius börjat blogga i samband med det herdabrev han gav ut i höst och som heter likadant som bloggen: Längtan möter närvaro. Det är ett utmärkt initiativ - att öppna en interaktiv kommunikationskanal. Det förvånar mej faktiskt att inte fler tagit chansen att kommentera där eller på t.ex. ärkebiskopens blogg. (Det blir lite tjatigt om bara jag gör det!). Så nära kyrkans ledning kommer vi sällan annars, möjligen vid s.k. biskopsvisitationer vart 12:e år. (Om det nu ges utrymme för verkligt allvarliga frågor vid dessa - det är inte så säkert).

[En annan sak är att stiftschefernas bloggar av någon anledning ofta ter sej märkvärdigt slätstrukna och oengagerade vid sidan av ständigt aktuelle internetbiskopen Dag Sandahls, anm. 11/11].

En bön av Martin Luther:

Gud treenig, stå oss bi!
Låt inget oss fördärva. 
Gör vår själ från synden fri 
och låt oss himlen ärva. 
Var oss nära, så att vi 
i dig vår styrka finner, 
den Onde övervinner 
och fram till målet hinner. 
Lär oss du att älska dig 
och så som oss vår nästa. 
Gör tro och hopp befästa. 
Låt allt bli till det bästa. 
Amen, amen, det ska ske! 
Halleluja, halleluja!Inga kommentarer: